MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_4131]
Bencepoloska (Rhaphigaster nebulosa) 2 (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Bencepoloska (Rhaphigaster nebulosa) 2

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Hazánkban sok száz poloska-faj él, közöttük azonban rengeteg nehezen határozható, kis méretű akad. Nagy részük növényi nedveket, magokat szívogat, de vannak ragadozó fajok is. Jellegzetes, mindenki által ismert képviselőik a címerespoloskák családjába tartoznak.
Ilyen a bencepoloska is, amely megtévesztésig hasonlít az invazív ázsiai márványospoloskához, de ez egy őshonos fajunk. Valamivel hosszúkásabb teste, valamint membránjának fekete pettyezettsége alapján lehet elkülöníteni tőle. Bár az egész országban elterjedt és igen gyakori, közel sem lép fel olyan tömegben, mint a hasonló özönfaj.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 2986 x 4166 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.