MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_4098]
Zöld óriásacsa - Anax imperator (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Zöld óriásacsa - Anax imperator

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Az egyenlőtlenszárnyú, vagy nagyszitakötők közé tartozó karcsúacsák 10 faja fordul elő nálunk. Nagy méretű, erőteljes röptű rovarok, köztük több hasonló van, amelyeket csak alaposan megfigyelve lehet biztosan elkülöníteni.
A zöld óriásacsa (régi nevén óriás szitakötő) hazánk egyik legnagyobb szitakötő-faja, akár a 10-11 cm-es testhosszt is elérheti. Országszerte elterjedt és főként álló-, vagy lassan áramló vizekben fordul elő, ahol igen gyakorinak számít. Egy közelrokon faja igen hasonló, egyébként mérete, gyakran szitáló, lebegő repülése alapján még a levegőben is felismerhető. 2018-ban az Év rovarának választották.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2736 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.