MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_4083]
Borzas karolópók - Heriaeus graminicola (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Borzas karolópók - Heriaeus graminicola vagy hirtus

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

A bozontos karolópók az igen fajgazdag karolópókok családjába tartozik, nemzetségének 3 hazai faja van, amelyeket a többi karolópóktól szőrözöttségük és zöld színük alapján könnyen, egymástól viszont csak ivarszervi vizsgálattal lehet megkülönböztetni.
Erdőszegélyekben, virágban gazdag legelőkön, gyepekben, ligeterdőkben, általában üde, nedves környezetben találkozhatunk velük. Meglehetősen gyakori fajok. Az ivari kétalakúság jellemző rájuk, hiszen a nőstények akár a 10-14 mm-es nagyságot is elérhetik, a hímek ennek a harmadát is ritkán érik el.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3081 x 2236 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.