MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_4045]
Orvosi székfű v. kamilla - Matricaria chamomilla (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Orvosi székfű v. kamilla - Matricaria chamomilla

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

A fészkesek vagy talán az összes vadnövény közül az egyik legismertebb fajunk. A gyógynövények között is előkelő helyet foglal el sokoldalú felhasználhatóságával.
Bár élnek hasonló fajok, köztük még a kamillánál is jóval gyakoribbak, virágzatának belső, sárga részének oldalról nézve erősen kúpos alakjáról, valamint jellegzetes illatáról felismerhető faj.
Különféle száraz gyepekben, szántók és utak mentén, parlagi gyomtársulásokban terem, néha igen nagy mennyiségben. Síkvidéken igen gyakori növény, domb- és hegyvidéken szórványosabb. Hírnevéhez képest kevésbé gyakori, igen hasonló hozzá a mindenfelé közönséges ebszékfű, amellyel gyakran összetévesztik. A korábban leírt jellemzők mellett, ha július közepén vagy még később találunk kamillához hasonló növényt, akkor az is az ebszékfű, ez ugyanis késő őszig virágzik, a kamilla csak a nyár elején.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2736 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.