MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3236]
Közönséges lovagbodobács - Lygaeus equestris (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Közönséges lovagbodobács - Lygaeus equestris

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Hazánkban sok száz poloska-faj található meg, amelyek nagy része növényi nedveket, magokat szívogat, de vannak ragadozó fajok is. Közéjük tartoznak a bodobácsok is.
A közönséges lovagbodobács is, amely a nagyobb méretű (~ 1 cm) és színesebb fajok közé tartozik. Egy testvérfaja fordul elő még nálunk, amelytől nagyon nehéz megkülönböztetni. Közönséges faj, mindenhol megtalálható. Ősz végén tömegesen keresnek menedéket fakérgekben, emberi környezetben (melléképületek repedéseiben, faanyagban) is, ugyanis imágó alakban, csoportosan telelnek.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3050 x 2080 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.