MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3219]
Vörös katonaszitakötő nősténye - Sympetrum sanguineum (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Vörös katonaszitakötő nősténye - Sympetrum sanguineum

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Magyarországon nagyjából 90 szitakötő-faj fordul elő. 2 fő csoportjuk a kis- és a nagyszitakötők. A nagyszitakötők közé tartozó laposacsák családjának 22 faja fordul elő hazánkban, ezek közé tartozik a katonaszitakötők 11 faja is. Közepes méretű, elég hasonló fajok, de a megfelelő bélyegek vizsgálatával megkülönböztethetőek egymástól. Közös jellemzőjük, hogy hímjeik pirosas, nőstényeik sárgás színezetűek.
A vörös katonaszitakötő országszerte elterjedt, az egyik leggyakoribb szitakötőfajunk, sokszor egészen nagy tömegben rajzik. Rokonaihoz hasonlóan viszonylag hosszú adult életű, így gyakran látható összeverődött tömege ősszel napfürdőzve, kifejlődési helyeiktől egészen távol, erdőkben, szántók mentén is. Szinte mindenféle álló- vagy lassan folyó víz megfelel számára, elég jól viseli a szennyeződéseket is. Rokonaitól nem könnyű megkülönböztetni, de jellegzetesek teljesen fekete lábai.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2736 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.