MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3211]
Kései karcsúacsa - Aeshna mixta (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Kései karcsúacsa - Aeshna mixta

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Magyarországon nagyjából 90 szitakötő-faj fordul elő. 2 fő csoportjuk a kis- és a nagyszitakötők. A nagyszitakötők közé tartozó karcsúacsák 10 faja fordul elő nálunk. Nagy méretű, erőteljes röptű rovarok, köztük több hasonló van, amelyeket csak alaposan megfigyelve lehet biztosan elkülöníteni.
A kései karcsúacsa nagy méretű, bár rokonai között a legkisebbnek számít (7-8 cm). Inkább állóvizekben, ritkábban lassan áramló vizekben fejlődik. Egyéves fejlődési menetű, az egyik legkésőbb (név) kifejlődő és rajzó nagyszitakötőnk, nyár végén gyakran verődik csoportokba és tömegesen jelenik meg vizektől akár igen távol is. Országszerte elterjedt, és sokfelé gyakori, nem veszélyeztetett faj.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

300 dpi, 2112 x 2816 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.