MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3175]
Útonállódarázs-faj zsákmányolt farkaspókkal- Priocnemis sp. (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Útonállódarázs-faj zsákmányolt farkaspókkal- Priocnemis sp.

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Hazánkban a hártyásszárnyúak rendjének 61 rovarcsaládjába tartozó több száz faja található meg. Legtöbbjüket csak szakértő kutató tudja meghatározni, vagy még ő sem, annyira apró különbségek vannak köztük. Számos fajuk kevéssé ismert még különleges életmódja és ritkasága miatt. A jelenleg folyamatban lévő globális rovarpusztulás egyik legnagyobb áldozatai a hártyásszárnyúak, a sors fintora ugyanakkor, hogy a beporzás tekintetében az ő tevékenységük a legjelentősebb, eltűnésük élelmezési gondokat, újabb éhínségeket és újabb globális problémaspirált fog okozni.
Az útonállódarazsak családját hazánkban 10 faj alkotja. Mindegyikük parazita életmódot folytat, amely során az imágók pókokat bénítanak meg, amelyekbe belepetéznek. A lebénított, de még élő pókban kikelő lárva elkezdi enni az áldozat belsőségeit, és így fejlődik idővel kifejlett állattá. Az útonállódarazsakat, mint sok más hártyásszárnyú-csoportot igen nehéz fajra pontosan meghatározni.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2736 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.