MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3163]
Önbeásósáska - Acrotylus insubricus (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Önbeásósáska - Acrotylus insubricus

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Hazánkban eddig 62 sáska-fajt találtak az egyenesszárnyúakkal foglalkozó kutatók. Nagyobb hányadukat nem könnyű fajra pontosan meghatározni, nem is kifejezetten látványos rovarok, hiszen legtöbbjük elég kis méretű, valamint zöldes-barnás rejtőszínnel rendelkeznek.
Az önbeásósáska közepes termetű (15-25 mm), kiválóan működő, szürkés-barnás rejtőszínű fajunk. Viszonylag ritkának számít, ugyanis szinte csak homokpusztagyepekben, ritkábban déli kitettségű dombvidéki sziklagyepekben fordul elő. Magyarország jó néhány pontjáról ismertek állományai, de igen lokális és élőhelyeinek eltűnése és degradálódása veszélyezteti. Nevét onnan kapta, hogy beássa magát a homokba, ha a külső hőmérséklet nem ideális számára.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3248 x 2336 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.