MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3130]
Koronás keresztespók - Araneus diadematus (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Koronás keresztespók - Araneus diadematus

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Nagy méretű, akár a 20 mm-es testhosszt is elérhetnek nőstényei. Jól ismert, sokszor riadalmat keltő, tipikus keresztespók-faj, amely akár méteres átmérőjű szimmetrikus kereszthálót tud szőni.
Országszerte elterjedt, és többnyire igen gyakori faj. Természetes élőhelyektől (erdők, mezők, rétek, cserjések) kezdve az emberi településekig sokfelé előfordul, bár házon és lakáson belül nem telepedik meg, inkább kertekben, melléképületekben, udvarokban.

Ennél a keresztespók-fajnál a legjellegzetesebb a mintázatban a kereszt alakot formáló világos foltsor a potrohon, amelynek az egész rendszertani család az elnevezését köszönheti.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2738 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.