MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3121]
Viráglakó karolópók - Misumena vatia 4 (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Viráglakó karolópók - Misumena vatia 4

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

A viráglakó karolópók az igen fajgazdag karolópókok családjába tartozik, ám nemzetségének egyetlen hazai faja.
Napsütötte réteken, erdőszegélyeken, virágban gazdag legelőkön, gyepekben találkozhatunk vele. Meglehetősen gyakori faj.

Az egyik legnagyobb és leggyakoribb, tipikus karolópók kinézetű fajunk. Az ivari kétalakúság is jól tetten érhető, hiszen míg a nőstények akár a 10-12 mm-es nagyságot is elérhetik, addig a hímek ennek a harmadát is ritkán érik el.
Saját testméretének a kétszeresét is elérő viráglátogató rovart is zsákmányul tud ejteni. A virágles színének megfelelően tudja változtatni a színét is a faj: bár alapvetően fehéres, gyakran láthatunk sárga színű egyedeket is.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2736 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.