MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_3011]
Érdes hagyma - Allium oleraceum (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Érdes hagyma - Allium oleraceum

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Magyarországon 17 vadon előforduló hagymafajjal találkozhatunk kirándulásaink, túráink során. Nagy részük inkább ritkább, élőhelyspecifikus faj, csak néhány van, amely ténylegesen gyakorinak mondható. Látványos, dekoratív fajok, különféle virágszínekkel vonzzák a beporzó rovarokat.

Az érdes hagyma egy szárazságkedvelő, zöldesfehér-piszkosfehér virágzattal rendelkező vad hagymaféle. Száraz mezsgyékben, erdőszéleken, bokros-cserjés területeken, löszgyepekben, sztyepréteken található meg. Bár országszerte elterjedt, csak szórványos gyakoriságú növényünk.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

72 dpi, 2592x1944 pixel, Jpeg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.