MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_2939]
Májusi gyöngyvirág - Convallaria majalis 3 (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Májusi gyöngyvirág - Convallaria majalis 3

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Emblematikus, közismert tavasz végi-nyár eleji lágyszárú növényünk. Fürtökben csüngő, fehér, csengő alakú virágaival nem téveszthető össze mással - bár virágtalan állapotban esetleg a medvehagymával, ami akár problémás is lehet, lévén a gyöngyvirág mérgező.

A májusi gyöngyvirág száraz cseresekben, szurdokerdőkben, törmeléklejtőerdőkben, de gyakrabban inkább üde gyertyánosokban, ligeterdőkben előforduló faj. Az Alföldön egykor kiterjedt, mára töredékére zsugorodott homoki gyöngyvirágos tölgyesek jellegzetes faja.
Ismertségéhez képest nem túl gyakori növény: ültetve mindenfelé előfordul kertekben, vadon azonban más a helyzet. Bár sokfelé előfordul, csak szórványos faj.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2738 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.