MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_2904]
Szúrós csorbóka - Sonchus asper (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Szúrós csorbóka - Sonchus asper

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Számos sárga virágszínű fészkesvirágzatú faj él hazánkban. Jó párat nehéz megkülönböztetni egymástól, egy részük azonban (levélalak, virágzási idő, magasság, élőhely alapján) egyszerűbben határozható.

A csorbóka-fajok virágzatai kevésbé feltűnőek, mint maguk a termetes növények. Sárga színű virágaik igen kicsik, és nem tűrik jól a közvetlen, erős napfényt, ezért általában csak reggel és estefelé nyílnak. Nagy termetűek, nagy méretű, többé-kevésbé tüskés levelekkel rendelkeznek.

A szúrós csorbóka nevét onnan kapta, hogy levelei kemények, és igen szúrósak. Mindenfelé előfordul, országszerte gyakori faj. Gyomtársulásokban, szántókon, mezsgyéken, elvadult parkokban, udvarokban, bolygatott helyeken találja meg megfelelő életfeltételeit.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

350 dpi, 3648 x 2738 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.