MúzeumDigitárSomogy
CTRL + Y
hu
Rippl-Rónai Múzeum RRM_TT_DF_Természettudományi Digitális Fényképgyűjtemény [RRM_TT_DF_2867]
Gyapjas aszat - Cirsium eriophorum (Rippl-Rónai Múzeum CC BY-NC-ND)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Rippl-Rónai Múzeum (CC BY-NC-ND)
1 / 1 Előző<- Következő->

Gyapjas aszat - Cirsium eriophorum

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Távolság kiszámítása az aktuális helytől Archivált változatok Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

A magyarországi 12 aszatfaj között találunk nagyon ritka, védett fajt, és agresszívan terjedő gyomot is, ám többségük nem gyakori. Külsőre igen hasonlóak a bogáncsokhoz, rendszertanilag is közel állnak hozzájuk.
A gyapjas aszat az egyik legnagyobb méretű, és legnagyobb virágzatú aszat-félénk. Virágzásakor nagyon látványos és dekoratív növény. Szárazságkedvelő faj, amely száraz gyepekben, legelőkön, gyomtársulásokban, sztyepréteken fordul elő. Magyarország nedvesebb, hűvösebb területei kivételével sokfelé elterjedt faj, de sehol sem gyakori, sőt általában igen ritka.

Anyag/ Technika

Digitális

Méretek

300 dpi, 1200 x 1600 pixel, jpg

Rippl-Rónai Múzeum

Tárgy itt található: Rippl-Rónai Múzeum

A múzeum rekordjaira vonatkozó licenc megismerése: https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu HIVATKOZÁSI FELTÉTELEK: A múzeum...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Nem kereskedelmi célokra az anyag szabadon felhasználható, ha a szerzői jogcím feltüntetésre kerül. Megváltoztatni nem szabad.